di 06 jul. | stAeg coffee, culture & events

Helena Basilova (piano): ‘In C‘

Helena heeft een nieuw soloprogramma samengesteld met werken die haar erg dierbaar zijn en al lang op haar verlanglijst stonden om uit te voeren en te delen met publiek. De werken staan allemaal ‘In C’ en zullen mondeling worden toegelicht door Helena. Dit is een hybride concert: live én online.
Helena Basilova (piano): ‘In C‘

Tijd en locatie

06 jul. 12:30 – 13:30
stAeg coffee, culture & events, Het Zand 37, Amersfoort, Nederland

Over het evenement

Pianiste Helena Basilova speelt het programma ‘In C‘

Als we in deze tijden denken aan de letter C komt ongetwijfeld het woord Corona, Covid-19 of crisistijd bij ons naar bovengedreven. Dezelfde letter staat echter ook voor het concert, de concertzalen, cultuur en voor het contact dat ons zo plotseling is afgenomen.

Helena Basilova: "Voor mij als pianiste betekende het dat ik een rustiger jaar had waar, vanuit de positieve kant bekeken, meer tijd was voor reflectie en voor het uitwerken van nieuwe ideeën en projecten. Dat gezegd hebbende, heb ik- zoals vele collega’s met mij- het podium ontzéttend moeten missen en is het met name de connectie en communicatie met een live publiek dat ons maandenlang zo leeg en bestemmingsloos heeft achtergelaten."

"Gedurende de winter van 2021, heb ik een nieuw solo programma samengesteld met werken die mij enorm dierbaar zijn en al lang op mijn verlanglijst stonden om uit te voeren en te delen met publiek. De werken staan allemaal ‘In C’ en zullen mondeling door mij worden toegelicht."

W.A. Mozart: Fantasie in C klein, KV 475 

R. Schumann: Fantasie in C groot, op. 17 

S. Prokofiev: Sonate no. 4 in C klein, op. 29 

Duur: 60-70 minuten

"Met steun van het Fonds Podiumkunsten speel ik dit programma aankomende zomer vijftien keer, om zodoende ook mijn eigen conditie en cardio als pianist een boost te kunnen geven en om het programma verspreid door het land met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen!"

foto: Marco Borggreve

Kaarten
Prijs
Aantal
Totaal
 • Live ticket: aanwezig in zaal
  €15
  btw inbegrepen
  €15
  btw inbegrepen
  0
  €0
 • Online ticket: livestream
  €10
  btw inbegrepen
  €10
  btw inbegrepen
  0
  €0
Totaal€0
logo stAeg